A Bory-vár és a főúri kastélyok

Ez a szép őszi kirándulásunk a romantika és a művészetek jegyében telik majd.

Brunszvik Antal Mária Terézia királynőtől kapta a grófi rangot és a martonvásári birtokot. A kastély mai külseje az 1870-es neogótikus stílusú átépítéskor alakult ki. Az egyemeletes épület szabálytalan alaprajza, csúcsíves, nagy ablakai, a karcsú tornyok, támpillérek, fiatornyok, pártázatok együttese igazi romantikus hangulatot teremt.

A Brunszvik kastély – Forrás: wikimedia.org

A kastélyban kialakított Beethoven Emlékmúzeumban a család nőtagjainak Beethovennel folytatott levelezését, valamint a művész és a család életével kapcsolatos dokumentumokat, ereklyéket mutatják be.

A Bory-vár – Forrás: http://www.gyogyvizek.hu

A Bory-vár egy különleges épületcsoport Székesfehérvár Öreghegy városrészében, melyet Bory Jenő (1879–1959) építész, szobrász- és festőművész nagyrészt egymaga épített és díszített évtizedeken át, emléket állítva a hitvesi szeretetnek és művészi álmainak.
Az Európa-szerte ismert épületegyüttes napjainkban az örök szerelem szimbólumaként és a „székesfehérvári Tádzs Mahal”-ként él a köztudatban. Turisták ezrei keresik föl minden évben. A Guinness Rekordok Könyve is jegyzi, mint a világ legnagyobb olyan épületét, melyet tulajdonképpen egyetlen ember alkotott.
A vár a kazamatától a legmagasabb tornyok tetejéig több mint 30 méter magas. Hét torony, harminc kisebb-nagyobb helyiség, köztük három műterem, mindenütt szobrok, képek, régiségek, műtárgyak.

A Nádasdy-kastély – Forrás: http://www.nadasdladany.hu

Harmadik célpontunk egy igazi romantikus mesekastély a Nádasdladányban található Nádasdy-kastély, amely a 16. századi angol és skót építészetet idézi, és hatalmas angolpark veszi körül. Az építményt kovácsoltvas csillárok, faragott fabútorok, festett üvegablakok tették díszessé, melyek a kor híres mestereinek keze munkája által készültek.

Ha pedig nagyon jól tartjuk a menetrendet, lehet, hogy hazafelé is utunkba esik egy kastély! 🙂

A kirándulás ára: 5.500 Ft/fő

Az ár tartalmazza:
Utazás autóbusszal
Csoportkísérő

Az ár nem tartalmazza:
Bory-vár belépő (felnőtt 1.000 Ft / kedvezményes 500 ft)
Nádasdy-kastély (felnőtt 1.100 Ft / kedvezményes 850 Ft)
Brunszvik-kastély (a parkba és a kastélyba külön belépő van, felnőtt 750 Ft / kedvezményes 350 Ft)

A kirándulás menete:
Időpont: 2017. szeptember 23. szombat
08:00 Indulás Budapestről, a Keleti-pályaudvartól a parkolóból
09:00 – 11:00 Brunszvik-kastély és park szabadprogram keretében
11:30 – 14:30 Bory-vár látogatása, szabadprogram, ebédszünet
15:00 – 17:00 Nádasdy-kastély látogatása és szabadprogram
17:00 – 19:00 Hazaút
Visszaérkezés Budapestre a Keleti pályaudvarhoz 19-20 óra körül

Jelentkezés és fizetés menete:

A jelentkezés e-mailben vagy a honlapunkon (http://proroktours.com/kirandulasok/) történik, majd ha összegyűlt a minimális létszám, válaszban megküldjük a díjbekérő levelünket, ami tartalmazza a részvételi díj befizetéséhez szükséges adatokat.