Hóvirág ünnep Alcsútdobozon és majki kamalduli remeteség

Egy kellemes tavasz köszöntő kirándulásra invitállak!
A hóvirág a tavasz hírnöke, az első virágok egyike, ami már azt jelzi, hogy itt a tavasz, és egy kis vidámságot okoz a hosszú tél után. Emellett egy igazi különlegességet is meglátogatunk, a majki kamalduli remeteséget.

A kirándulás alkalmával először az Alcsútdobozi Arborétumot keressük fel, ahol Magyarország legnagyobb, egybefüggő hóvirágmezeje található.
Az Alcsúti Arborétum Magyarország legeredetibb angolparkja, telepítése József nádor nevéhez fűződik. A kastély parkja ma több mint 40 hektáros, növényritkaságok egész sorát rejtő arborétumnak ad helyet, s a természet után vágyakozóknak nyújt kellemes kikapcsolódást.
A mediterrán hóvirágmező az arborétumban több mint 2 és fél hektáron terül el. A kora tavasszal nyíló hóvirágok között, 7 hóvirágfaj, 24 fajtája tekinthető meg.
A hóvirág 2005 óta védett növény, természetvédelmi eszmei értéke 10. 000 Ft, egyetlen szál letépését is pénzbírsággal büntetik.

Délután Majkra látogatunk el, ahol a kamalduli remeteséget járjuk be.
Itt a némasági fogadalmat tett szerzetesek 250 évvel ezelőtti életének békéjét találhatja meg a látogató. Ám nemcsak hangulatában egyedülálló az erdők ölelte, tavak szomszédságában fekvő remeteség, hanem Európa-szerte kuriózumnak számító barokk műemlékegyüttes is egyben, amely tizenhét cellaházból, templomtoronyból és kolostorból áll.

A kirándulás részletei:

Időpont: 2017.03.11. Szombat

8:00 Indulás Budapestről, az Ötvenhatosok teréről a buszparkolóból (Műcsarnok oldalánál)
Érkezés Alcsútdobozra az arborétumhoz 9 óra után.

9:30 – 11:30 Szabadprogram az arborétumban

Utána a busszal visszamegyünk Alcsútdobozra, ahol lesz lehetőség megebédelni önköltséges áron.
A Hegedűs étteremben menü jellegű ebéd fogyasztható 835 Ft-os áron, vagy igény szerint más is választható az étlapról, illetve ha valaki inkább szendviccsel készül, az szétnézhet a településen is.

13:00 Tovább indulás Majkra, a kamalduli remeteséghez.
14:00-tól csoportos szakvezetés, utána pedig szabad program
16:00 Visszaindulás Budapestre, érkezés kb. 18:00

Az ár tartalmazza:
– Utazás autóbusszal
– Csoport kísérő
– Arborétumi belépő
– Remeteség belépő

Az ár nem tartalmazza:
– Ebéd költsége